Bas van Lith en
Christ’l van der Burgt

‘Goeiemorguh

On Tour’

Bas van Lith en Christ’l van der Burgt

‘Goeiemorguh On Tour’

Antwerpen-Banjul Challenge voor het goede doel!

Team Goeiemorguh On Tour

Op 5 oktober stappen wij, Bas van Lith en Christ’l van der Burgt, in onze auto voor het goede doel: 7200 km afleggen in 20 dagen, dwars door de woestijn, op weg naar Afrika. We vertrekken vanuit België en rijden in twee dagen naar Zuid-Spanje. Daarna doorkruisen we Marokko, Mauritanië en Senegal, om uiteindelijk na een uitdagende tocht veilig en voldaan te arriveren in Gambia.

Onze trouwe metgezel op deze avontuurlijke tocht is een Nissan X-Trail 2,5 4WD, die we met eigen middelen hebben aangeschaft. Maar dit is niet zomaar een rit: aan het einde van onze reis in Gambia zal deze auto geveild worden voor het goede doel, namelijk het Brufut Health Center. Alle kosten, inclusief de auto, brandstof, terugvlucht en alle uitgaven onderweg, worden door ons zelf gefinancierd.

Help ons met een donatie het verschil te maken voor de gemeenschap in Gambia!

Wij rijden voor het goede doel
Brufut Kraamcentrum

Wil je ons helpen met Sponsoring

Wil je direct bijdragen aan dit goede doel? Wij zorgen er zelf voor dat jouw bijdrage direct terechtkomt bij het Health Center.
Stichting Brufut Vooruit heeft de ANBI-status, dus een gift kan aantrekkelijk zijn als aftrekpost in de belastingaangifte.

Brufut Health Center

Een levensreddende missie in Gambia

Het Brufut Health Center in Gambia staat voor grote uitdagingen. Vrouwen bevallen op de vloer, pasgeboren baby’s krijgen geen zuurstof, en moeders verliezen onnodig hun kinderen of komen zelf te overlijden. De kraamzorg is er dringend aan verbetering toe.

Goede kraamzorg is niet vanzelfsprekend

Wij, Bas en Christ’l, hebben veel gereisd en zijn 21 jaar geleden ouders geworden van onze zoon Kay en 2 jaar later van Timo. We realiseren ons maar al te goed dat we bevoorrecht zijn om in Nederland te wonen. Hier krijg je de beste zorg die nodig is bij de geboorte van een kind. Helaas is dat elders niet altijd het geval. In het Brufut Health Center sterven moeders en kinderen door het ontbreken van een operatiekamer, gebrek aan deskundige dokters en materialen, onvoldoende hygiëne en minimale privacy.

Onnodig sterfte voorkomen

Samen met de Gambiaanse organisatie CASA Gambia heeft de Nederlandse stichting Brufut Vooruit een prachtig plan opgesteld voor de nieuwbouw en renovatie van de bestaande kraamkliniek. Er komt een operatiekamer waar vrouwen direct geholpen kunnen worden, zodat moeder en kind niet onnodig sterven onderweg naar een ander ziekenhuis. Aanstaande moeders zullen straks meer privacy hebben met een eigen bed in een eigen kamer.

Wat gebeurt er met het sponsorgeld?

Allereerst brengen we het sponsorgeld rechtstreeks naar Brufut. Met jouw bijdrage wordt de kraamkliniek gerealiseerd. Voor het eerst kunnen ook artsen worden aangenomen, betaald door de overheid. Momenteel werken er alleen nog verloskundigen in de kliniek. Daarnaast is het plan om met gezinnen in deze arme regio te praten over lastige onderwerpen zoals anticonceptie en de rol van de man binnen het gezin. In de regio van deze kraamkliniek wonen meer dan 70.000 mensen, die allemaal afhankelijk zijn van deze kliniek bij zwangerschappen en geboortes. Jouw steun kan de sterftecijfers aanzienlijk verlagen en baby’s de best mogelijke start in hun leven geven. Mogen we op je steun rekenen?

Kraamkliniek Gambia
Sterftecijfer baby's Gambia
Geboorte baby Gambia hulp

Bronvermelding: Stichting Brufut Vooruit

Een stukje Dakar

We vertrekken vanuit België. De route loopt door zeven landen, drie in Europa en vier in noord Westelijk Afrika. Totaal zo’n 7200 kilometer die we in 20 dagen afleggen.

We rijden in een groepje dat allemaal voor hetzelfde doel rijdt. We rijden zelfs een deel van de legendarische Dakar-route! Dit avontuurlijke stukje zal onze reis nog onvergetelijker maken. We kijken er nu al erg naar uit! De komende maanden gaan we ons voorbereiden op deze reis.

We rijden naar het goede doel

Aangekomen in Gambia, gaan we ook een kijkje nemen bij het Brufut Health Center. In dit kraamcenter komen de armste vrouwen bevallen. De huidige kraamunit is zeer verouderd, verre van hygiënisch. Ook is er ondersteuning nodig in de vorm van middelen en voorlichting.

Wil je direct bijdragen aan dit goede doel door middel van een donatie of sponsoring? Wij zorgen er zelf voor dat jouw bijdrage direct terechtkomt bij het Health Center. Stichting Brufut Vooruit heeft de ANBI-status, dus een gift kan aantrekkelijk zijn als aftrekpost in de belastingaangifte.

Je kunt het bedrag overmaken via onderstaande QR-code of de betaallink. Je vult zelf het bedrag in.
Wil je een factuur ontvangen voor je boekhouding en/of voor de belastingaangifte? Vul dan het onderstaande formulier in of stuur een WhatsApp bericht.

Of scan onderstaande QR-code:

Sponsorpakketten

Een vrijwillige bijdrage

Wil jij sponsoren, maar wil je geen sticker op de auto of publiciteit? Wij zijn erg blij met elke vrijwillige bijdrage.

Brons

Vanaf € 125,-
Een sticker (S) op de auto, vermelding op de website en sociale media van onszelf en van de Stichting.

Zilver

Vanaf € 250,-
Een middelgrote sticker (M) op de auto, vermelding op de website en sociale media*. Bovendien ontvang je een filmpje van jouw logo op de auto tijdens de reis dat je kunt gebruiken voor je eigen publiciteit.

Goud

Vanaf € 500,-
Je logo prominent op een grote sticker (L) op de auto, vermelding op de website en sociale media*. Bovendien ontvang je een filmpje van jouw logo op de auto tijdens de reis dat je kunt gebruiken voor je eigen publiciteit.

Vermelding en plaatsing van je bedrijfsnaam en logo is uiteraard geheel vrijblijvend. Je gegevens worden alleen geplaatst met expliciete toestemming. Indien gewenst, zullen we je naam en/of logo met trots presenteren op onze website, op sociale media en op die van Stichting Brufut Vooruit.

Indicatie van het formaat van de sticker:
S: 14x21cm (A5) / M: 21x29cm (A4) / L: 42x29cm (A3)

Wil je ons goede doel sponsoren met een van bovengenoemde sponsorpakketten? Of heb je een vraag? Vul dan het onderstaande formulier in of stuur een WhatsApp bericht.

Contactformulier

Mag het logo en naam gebruikt worden voor vermelding op onze website en sociale media?

Heb je zelf een sticker voor op de auto?

Bedankt voor je bijdrage

Deze website is gemaakt door Ontwerp van C | Christ'l van der Burgt | © 2024