Back-up maken van je website

Waarom een backup maken van je website

Door Christ'l van der Burgt

"Ik ben Christ'l van der Burgt, webdesigner, grafisch ontwerper en eigenaar van Ontwerp van C. Gedreven, leergierig, betrokken en een harde werker die vol passie ergens voor gaat. Ik leg graag karakter in mijn ontwerpen. Niet dat van mij, maar dat van mijn klant. Ik vertaal graag de passie en het verhaal in een mooi ontwerp. Connectie en impact maken voor de juiste doelgroep vind ik daarbij belangrijk."

“Backup before you crackup”

Ooit las ik deze mooie quote over het back-uppen van een website. “Backup before you crackup”, wat zo ongeveer betekent dat je een back-up moet maken voor het gigantisch misgaat. Een mooie zin die me is bijgebleven. Er zijn namelijk nog steeds veel bedrijven die een WordPress-website hebben, maar géén back-up maken. Dat is geen probleem…tot je op het moment komt dat je wèl een back-up nodig hebt. En dat moment wil je niet meemaken!

Op het ergste voorbereid.

Stel je maar eens voor. Je computer crasht of je website wordt gehackt en de inhoud of het ontwerp van je website wordt veranderd. Of de website raakt beschadigd of kwijt door een serverfout.

Het hebben van een back-upplan lijkt misschien wel veel op het hebben van een soort verzekering. Je hoopt het niet nodig te hebben, maar wanneer je het nodig hebt, zorgt het ervoor dat jouw (financiële) schade beperkt is. Je kan dus maar beter op het ergste voorbereid zijn. Wanneer je een back-upplan hebt, is dat een hele zorg minder.

Maak een back-up met een plug-in.

Het kan zijn dat jouw hosting een back-up maakt. Wanneer er iets gebeurt met je website, dan kun je in het systeem van de website de files achterhalen. Maar wanneer ook daar iets mee gebeurd, heb je niets. Mijn advies is om gebruik te maken van een plug-in. Dat biedt heel veel voordelen en werkt een stuk gemakkelijker. Eerder maakte ik gebruik van een andere plug-in, maar sinds ik BackUpBuddy heb ontdekt, wil ik niet anders meer.

Met slechts een paar klikken maak je een volledige back-up van je site, vanuit je WordPress Dashboard. Bij andere plug-ins wordt er alleen een back-up gemaakt van de WordPress database. Bij BackUpBuddy wordt er een volledige kopie gemaakt van de WordPress-installatie. Op die manier heb je een kopie van al je WordPress-bestanden, inclusief de pagina’s, de mediabibliotheek, de thema’s, de plug-in en de instellingen daarvan.

Drie belangrijke redenen voor een back-up van je WordPress-website.

Kort samengevat zijn er drie redenen om een back-up te maken van je website.

  1. Je bespaart geld. Gegevensverlies en downtime kost geld. Volgens Amerikaans onderzoek zelf $ 1,700.000.000.000 voor de wereldwijde economie. Er zijn diverse scenario’s waarbij je jouw websitegegevens zou kunnen verliezen. Een daarvan is dat een website gehackt kan worden.
  2. Een back-up bespaart tijd. Wanneer je je hele website opnieuw moet bouwen omdat alle gegevens verloren zijn, kost je dat enorm veel tijd.
  3. Het is slim. Wanneer je een back-up hebt en anderen niet, maakt dat jou meteen de slimste! Want als er iets gebeurd, heb jij nog altijd de vorige versie van je website.

Heb je nog geen back-upplan? Zorg dan dat je een plug-in installeert of neem contact met mij op zodat ik voor jou de plug-in kan installeren en een schema kan instellen.

Anderen bekeken ook

Door Christ'l van der Burgt

"Ik ben Christ'l van der Burgt, webdesigner, grafisch ontwerper en eigenaar van Ontwerp van C. Gedreven, leergierig, betrokken en een harde werker die vol passie ergens voor gaat. Ik leg graag karakter in mijn ontwerpen. Niet dat van mij, maar dat van mijn klant. Ik vertaal graag de passie en het verhaal in een mooi ontwerp. Connectie en impact maken voor de juiste doelgroep vind ik daarbij belangrijk."

Volg op sociale media