Hoe zorg je dat je bedrijf gevonden wordt op Google. Wat echt ontzettend belangrijk is om te doen, is Google Mijn Bedrijf in stellen. Het lijkt allemaal heel moeilijk, maar wanneer je dit stappenplan volgt lukt dit jou zeker.

Wat is Google Mijn Bedrijf

We kennen het allemaal. Jij ook, dat weet ik zeker. Maar toch, als ik aan een klant vraag of ze Google Mijn Bedrijf kennen, dan zegt het niemand wat. Google Mijn Bedrijf is de bedrijfsinformatie die aan de rechterkant van de pagina in Google ziet. Hieronder een voorbeeldje van wat je ziet als je Ontwerp van C opzoekt in Google:

In het blok rechts zie je informatie over Ontwerp van C. Bijvoorbeeld de adresgegevens een kaart met jouw locatie.
Je kunt zelf gegevens aanvullen, zoals bijvoorbeeld jouw openingstijden op je website. Deze gegevens kunnen ook in beeld komen wanneer je gaat zoeken naar een bedrijf.

Wanneer je bijvoorbeeld zoekt op “Bakker Den Bosch”, komt er een kaartje van Den Bosch met daaronder een aantal bakkers (waaronder de bekendste Jan de Groot natuurlijk). Daarnaast staat je bedrijf na aanmelding ook op Google Maps. Belangrijk om gevonden te worden. Maar ook een extra service zodat jouw klanten de route naar je bedrijf vinden.

Stappenplan Google Mijn Bedrijf instellen

Stap 1: Bedrijf claimen

Zoek je bedrijf op in Google Maps. Wanneer jouw bij jouw bedrijf vermeld staat ‘Dit bedrijf claimen’ of ‘Bent u eigenaar van dit bedrijf’, dan is de plaats nog nog niet geclaimd en kan jij dit doen. Staat je bedrijf er nog niet bij? Dan kun je zelf je bedrijf aanmelden.

Stap 2: Verificatie

Na het claimen van je bedrijf wordt er een verificatie verzonden. In sommige gevallen is dit direct en online. Soms krijg je een kaart toegestuurd met een verificatiecode. Helaas duurt dit dan één à twee weken en zul je iets langer moeten wachten voordat jouw bedrijf zichtbaar is op Google.

Stap 3: Gegevens aanvullen

Wanneer jouw bedrijf toegevoegd is, kun je gaan optimaliseren. Dit is heel erg belangrijk. Zorg ervoor dat je zo veel mogelijk informatie toevoegd. Zo kunnen (lokale) bezoekers je website bezoeken, bellen of de route naar je bedrijf opzoeken in Maps.
Log in bij Google Mijn Bedrijf. Als je niet meer ingelogd bent, moet je dat even opnieuw doen.

 

Ga naar het tabje informatie (zie afbeelding)

  • Vul de juiste openingstijden invult. Laat dit niet open, want dan komt er te staan ‘altijd open’.
  • Een link naar jouw website. Je hebt hier ook de pagina voor bijvoorbeeld het maken van afspraken invullen, vul hier je contactpagina in.
  • Vul ook altijd je telefoonnummer in, zodat ze je kunnen bereiken. Hier wordt veel gebruik van gemaakt wanneer mensen je bedrijf zoeken via een mobiel!

Stap 4: Foto’s toevoegen

Foto’s zijn ook goed om toe te voegen. De profielfoto mag niet hetzelfde zijn als je logo, maar je mag wel een foto gebruiken waar je logo aan toegevoegd is. Ook is het belangrijk om een omslagfoto toe te voegen. Verder kun je hier ook nog extra foto’s plaatsen, zoals foto’s van je producten, van je medewerkers, van de voorkant van je bedrijf of juist van de binnenkant. Wanneer je dit wil, kun je dit van tijd tot tijd aanpassen of vernieuwen met nieuwe producten of foto’s.

Gelukt!

Wanneer je alle stappen hebt doorlopen, is jouw bedrijf klaar om als informatieblok aan de rechterkant op de zoekpagina van Google getoond te worden. Laat je me even weten of het is gelukt? Ik ben benieuwd hoe jouw bedrijf getoond wordt in de zoekresultaten.
Wil je nog een stapje verder? Wil jij meten hoeveel bezoekers er op je pagina komen?
Lees dan het artikel over Google Analytics.

 

Kom je er niet uit of heb je hulp nodig? Neem gerust contact met me op. Ik help je graag!