Cursus veiligheid website

Zelf je website veilig houden

Natuurlijk wil je een veilige website. Het laatste wat je wil is dat jouw domein gebruikt wordt voor spam of dat er malware geïnstalleerd is. Bij elke website die ik oplever zorg ik voor het onderhoud. Hiervoor heb je de mogelijkheid om een servicepakket af te nemen.

Onderhoud aan je website kun je ook zelf leren. Ik heb hiervoor een cursus ontwikkeld. Je leert hoe je via het dashboard of beheerdersgedeelte van WordPress zelf alles goed kunt onderhouden. Je krijgt praktische tips die je direct kunt toepassen. Het inregelen van de veiligheidsinstellingen dient wel nauwkeurig te gebeuren en is enigszins technisch.

Wanneer je de training hebt afgerond, kun je daarna zelf aan de slag met het veilighouden van jouw website. Dit plan je dan bijvoorbeeld een maal per week in. Afhankelijk van de grootte van de website en de hoeveeelheid plug-ins die geïnstalleerd zijn. Weet je dat dit voor jou niet haalbaar is? Kies dan voor een  onderhoudscontract of -pakket.

*Bedragen zijn exclusief 21% BTW. Betaling per kalender jaar

De juiste keuze

Welk pakket of welke training bij jouw past hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur. Ben jij technisch en werk je nauwkeurig, dan is de training ‘Onderhoud Zelf’ voor jou geschikt. Twijfel je hieraan, dan kun je waarschijnlijk beter kiezen voor ‘Onderhoud Gemak’ waarbij ik zorg dat alles goed voor je ingesteld staat. Voor alle trainingen geldt dat je daarna zelf regelmatig (lees om de paar weken) je website gaat onderhouden. Als dit minder goed bij je past, adviseer ik je om voor een onderhoudspakket te kiezen.
Het up-to-date houden van je website is één van de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om kwaadwillende ‘buiten de deur’ te houden.

Twijfel je wat voor jouw website de beste keuze is? Of welke training het beste bij jou past? Neem gerust contact met me op. Ik help je graag.