Wanneer je een website wil bouwen, of laten bouwen, dan heb je natuurlijk een domeinnaam nodig. Op de pagina van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) kun je kijken of jouw ‘www-adres’ al bestaat. Op deze site staat overigens ook een handige suggestietool. Deze tool helpt je om een passende domeinnaam te vinden. Twijfel je? Vraag een ander eens wat zij er van vinden. Vaak helpt je dat op weg.

Vervolgens ga je kiezen bij wie je de domeinnaam gaat registreren. Er zijn bedrijven die mooie aanbiedingen hebben, waarbij jouw domeinnaam het eerste jaar nog geen euro kost! Je kunt jouw domeinnaam al laten registreren ook al ben je nog niet zeker of je die wil gaan gebruiken.

Punt NL of Punt com?

Van de Nederlandse internetgebruikers kiest 80% het liefst voor een webpagina die eindigt op .nl, zeker als het gaat om webwinkels. Je bent beter vindbaar, dus genereer je meer traffic naar je website. (bron onderzoek SIDN en GfK)
Wanneer je internationaal werkt, kan het handig zijn dezelfde domeinnaam aan te maken die eindigt op .com en op .nl

Hosting

Maar met alleen een domeinnaam heb je nog geen website of zakelijk mailadres. Nadat je jouw domeinnaam hebt vastgelegd, ga je hosting afsluiten. De domeinnaam is alleen de naam. Hosting is het stukje ruimte waarop je jouw informatie (website, e-mail) kunt opslaan. Feitelijk huur je opslagruimte. Dit wordt ook wel webhosting genoemd.

De domeinnaam en hosting hoeft niet bij hetzelfde bedrijf afgesloten te worden, maar vaak is het voor jezelf gemakkelijker en overzichtelijker.

Welke kies je?

Ik werk met diverse hostingbedrijven. Vaak omdat ik de gegevens aangeleverd krijg van mijn klant.
Zelf ben ik tevreden over de hosting van Vimexx. Ze hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De servers van Vimexx staan in Ede en ze bieden gratis SSL certificaten aan. Hiermee gaat jouw website via een veilige https verbinding en is deze AVG-proof. 

Aanbieding

Het leuke is dat ze voor nieuwe klanten een aanbieding hebben, waarbij de domeinnaamregistratie slechts € 0,89 kost. Wanneer je direct ook een hostingpakket afsluit, krijg je de registratie zelfs gratis bij aanschaf van webhosting Plus. Voor de meeste websites is dit een prima pakket. Twijfel je welk pakket voor jou geschikt is? Stuur me gerust een berichtje. Ik help je graag met het maken van de juiste keuze. Vind je het zelf lastig? Ik regel het graag voor je.
Overigens, wanneer ik jouw website maak, is dit een onderdeel van het pakket.

 

Vimexx biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor het registreren van je domeinnaam en het afsluiten van webhosting.