Een veiligheidspakket, wat houdt dat precies in?

Website onderhoud en security

Volg op sociale media

Ik krijg wel eens vragen over onderhoud en security van een website. Veel ondernemers zitten er niet op de wachten om dit zelf te doen. Het geeft veel rust als je dat uitbesteed. Je kan dan kiezen voor een onderhoudspakket. Maar wat doe ik dan precies? Waarmee hou ik me bezig als ik het heb over de veiligheid van jouw website?

Welke werkzaamheden horen bij het onderhoudspakket?

Heel kort gezegd zorg ik ervoor dat jouw website veilig blijft. Net zoals een automonteur zorgt dat jouw auto veilig blijft. Alleen is dit bij mijn geen jaarlijkse APK, maar een dagelijkse controle en 24/7 monitoring.

Wat krijg je binnen een beveiligingspakket:

✔ Je site is beveiligd tegen hackers en bots/scripts
✔ Je website wordt doorlopend gescand op de veiligheid
✔ Er wordt een back-up gemaakt van je website voor als er iets gebeurt op de server
✔ 24/7 monitoring van je website op de laadsnelheid, de uptime en de logboeken

Als ik wat wil wijzigen aan mijn website, is dat inclusief?

Dat ligt aan het pakket wat je kiest. Bij de pakketten Onderhoudspakket Extra en Onderhoud All-In zijn wijzigingen inclusief*. Bij Onderhoud Medium of Small is dit niet inbegrepen.

Het komt soms voor dat bepaalde plug-ins ineens niet goed samenwerken. Of dat de ontwikkelaar van een plug-in een fout in de code heeft geschreven. Ook kan een server-update soms voor problemen zorgen. Wanneer er iets met de website gebeurt tijdens het updaten, dan los ik dat kosteloos voor je op. Dit wordt meestal duidelijk meteen tijdens de nacontrole van de updates.

Geen extra kosten.

Je betaalt één vast maandelijks bedrag. Soms is er meer werk nodig om een site veilig te houden. Hiervoor stuur ik je zelden of nooit een extra factuur.

Wil jij de veiligheid van de website goed geregeld hebben? Twijfel je wat voor jouw website de beste keuze is? Neem gerust contact met me op. Ik help je graag.

Welke werkzaamheden zijn exclusief?

  • Grafische of tekstuele aanpassingen bij de pakketten Medium of Small
  • (Grote) lay-out, thema en plug-in aanpassingen
  • Malware removal
  • Overige niet genoemde werkzaamheden

*Wil je aanpassingen aan je website uitbesteden? Vanaf Onderhoud Extra zijn wijzingen inclusief. Bekijk het pakket voor meer informatie.

Zelf voor een veilige website zorgen?

Dat kan! Zorg dan dat je gebruik maakt van een goede security plug-in. Ik maak zelf gebruik van iThemes Security Pro. Dit is een uitstekende manier om je website te beschermen. De plug-in heeft zo’n 35 functies waarmee bijvoorbeeld hacks kunt voorkomen. Maar ook het herkennen van zwakke plekken. De basisversie is gratis. Maar…ik raad je ten zeerste aan om te kiezen voor de Pro versie. Voor minder dan €80 per jaar kun je 2 websites beschermen en ben je verzekerd van een veilige website. Daarnaast kun je met al je problemen terecht bij de geweldige support van iThemes.

Wil je dit wel zelf gaan doen, maar weet je niet waar te beginnen? Kijk dan eens bij de cursussen over onderhoud en security. Je kan ook iThemes eenmalig door mij laten instellen en daarna het onderhoud zelf bijhouden.

Door Christ'l van der Burgt

"Ik ben Christ'l van der Burgt, webdesigner, grafisch ontwerper en eigenaar van Ontwerp van C. Gedreven, leergierig, betrokken en een harde werker die vol passie ergens voor gaat. Ik leg graag karakter in mijn ontwerpen. Niet dat van mij, maar dat van mijn klant. Ik vertaal graag de passie en het verhaal in een mooi ontwerp. Connectie en impact maken voor de juiste doelgroep vind ik daarbij belangrijk."

Als eerste de nieuwste artikelen ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Anderen bekeken ook

Door Christ'l van der Burgt

"Ik ben Christ'l van der Burgt, webdesigner, grafisch ontwerper en eigenaar van Ontwerp van C. Gedreven, leergierig, betrokken en een harde werker die vol passie ergens voor gaat. Ik leg graag karakter in mijn ontwerpen. Niet dat van mij, maar dat van mijn klant. Ik vertaal graag de passie en het verhaal in een mooi ontwerp. Connectie en impact maken voor de juiste doelgroep vind ik daarbij belangrijk."

Volg op sociale media