Je adres op je website vermelden. Is dat verplicht?

adresgegevens vermelden op contactpagina website

Door Christ'l van der Burgt

Christ'l van der Burgt, web- en grafisch ontwerper en het creatieve brein achter Ontwerp van C. Ik kan mezelf het beste omschrijven als een creatieve duizendpoot. Een echte beelddenker met een brede interesse voor alles wat het leven mooi maakt.

Volg op sociale media

Het vermelden van je (privé)adres op je website is soms verplicht. Wanneer je verkoopt aan consumenten bijvoorbeeld. Je website is een onderdeel van je bedrijfscorrespondentie. Op de website van de Kamer van Koophandel staan de regels voor bedrijfscorrespondentie.

Zo is het altijd verplicht om je handelsnaam en je KvK-nummer op de site te vermelden. Als je diensten of producten verkoopt aan consumenten is het daarnaast belangrijk dat je duidelijkheid geeft over de identiteit van je bedrijf. Je bent dan in ieder geval verplicht om ook je adres en je btw-nummer te vermelden. Een telefoonnummer en bankrekeningnummer zijn niet verplicht maar wel aan te raden wanneer je producten verkoopt via je website.

Een adres op je website is dus niet altijd verplicht. Maar als een adres vermeldt staat op je website, schept dat vertrouwen. Dat zorgt ervoor dat (potentiële) klanten gemakkelijker bij jou kopen of een afspraak maken.

Heb je zelf wel eens meegemaakt dat je wat wilde bestellen op een website en dat je geen idee had waar het bedrijf gevestigd zat? Wil je dat voorkomen voor jouw klanten? Vermeldt dan je adres.

Verder lezen: Hoe vergroot je de betrouwbaarheid op van je website?

Anderen bekeken ook

error: Alert: Deze content is beschermd !!