De hosting van je website

Wat is hosting?

Hosting of webhosting is in feite het huren van een stukje opslag, rekenkracht en geheugen van een server (dat is een hele sterke computer die meestal in een speciaal datacenter staat) bij een hostingbedrijf.

Als je een website online wil zetten, heb je een domeinnaam nodig. Naast het registreren van je domein, heb je ook ruimte op een server nodig. Hierop plaats je jouw bestanden van jouw website. Deze ruimte noemen we (web)hosting. Wanneer je zowel een domeinnaam en hosting hebt afgesloten, kun je ook een e-mailadres aanmaken dat overeenkomt met jouw domeinnaam. Dat oogt wel zo professioneel.

Veel ondernemers starten met een basispakket bij één van de bekende hostingpartijen. Dat ligt voor de hand, maar is niet altijd de meest passende oplossing.

Niet iedere hostingpartij is even geschikt voor een WordPress-website. Daarnaast ligt het er ook aan wat voor een website je hebt en hoeveel bezoekers er komen. Wanneer je veel bezoekers verwacht, heb je natuurlijk meer geheugen nodig. De volgende punten zijn belangrijk bij het kiezen van de juiste hostingpartij:

  • Een betrouwbare hostingpartij
  • Een snelle hosting
  • Een hosting die goed beveiligd is
  • Een hosting die geen of bijna geen down-time heeft

Heb je nog geen hosting aangeschaft, dan kan ik je helpen bij het vastleggen en instellen van je domeinnaam en hosting.

Zelf je hosting regelen

Wil je het zelf regelen? Lees dan mijn blogartikel domeinnaam en hosting. Ook kan ik je helpen bij het kiezen van de meest geschikte hostingpartij. Hou er in ieder geval rekening mee dat je zowel een domeinnaam als een hostingpakket dient af te nemen. Is het niet duidelijk? Neem dan contact met me op. Ik help je graag.