Je eigen linkinbio pagina maken

Linkinbio pagina gratis op je website

Volg op sociale media

Gebruik je Instagram? Dan ben je vast bekend met de term #linkinbio. Veel ondernemers gebruiken hiervoor een externe, betaalde service. Maar dat is helemaal niet nodig! Een linkpagina maak je namelijk heel gemakkelijk op je eigen website.

Op Instagram kun je maar één link plaatsen op je profielpagina, je bio. Natuurlijk wil je meerdere links kunnen plaatsen. Bijvoorbeeld naar je laatst geschreven blog, project, je actiepagina of de inschrijfpagina van je nieuwsbrief. Daarnaast is het natuurlijk prettig als deze landingspagina ook in jouw huisstijl wordt weergegeven. Jouw (potentiële) klant krijgt daarmee het gevoel van herkenning en consistentie van jouw merk. Bij de externe bedrijven zit je vast aan het ontwerp wat zij bieden. Meestal zijn dit zelfs betaalde services. Genoeg redenen voor mij om daar een andere oplossing voor te bedenken.

Je linkinbio op je WordPress website.

Hieronder een voorbeeld van mijn Instagramprofiel. Na een korte introductie over wie ik ben en wat ik voor ondernemers kan betekenen, zie je mijn link. Omdat je hier maar één link kan plaatsen, is dit een link waarbij je uitkomt op een landingspagina op mijn website. Op deze landingspagina staan weer links naar bijvoorbeeld mijn blog op portfolio.

Zelf heb ik mijn pagina https://www.ontwerpvanc.nl/bio genoemd, maar je kan deze pagina natuurlijk ook: linkinbio, links, instagram of een andere naam meegeven. Op de pagina maak je knoppen naar jouw belangrijke pagina’s. Natuurlijk zorg je ervoor dat deze pagina er op een telefoon goed uitziet. De meeste bezoekers komen toch via je Instagram-account en dus via mobiel. Maak de pagina daarom niet te vol en zorg dat het overzichtelijk blijft. Fancy designwerk is hier niet nodig.

Wil je zelf ook een linkinbio-pagina en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Laat het me weten. Deze pagina heb ik in een klein uurtje voor je gemaakt.
O ja, en volg je me ook meteen even op Instagram?

Door Christ'l van der Burgt

"Ik ben Christ'l van der Burgt, webdesigner, grafisch ontwerper en eigenaar van Ontwerp van C. Gedreven, leergierig, betrokken en een harde werker die vol passie ergens voor gaat. Ik leg graag karakter in mijn ontwerpen. Niet dat van mij, maar dat van mijn klant. Ik vertaal graag de passie en het verhaal in een mooi ontwerp. Connectie en impact maken voor de juiste doelgroep vind ik daarbij belangrijk."

Als eerste de nieuwste artikelen ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Anderen bekeken ook

Door Christ'l van der Burgt

"Ik ben Christ'l van der Burgt, webdesigner, grafisch ontwerper en eigenaar van Ontwerp van C. Gedreven, leergierig, betrokken en een harde werker die vol passie ergens voor gaat. Ik leg graag karakter in mijn ontwerpen. Niet dat van mij, maar dat van mijn klant. Ik vertaal graag de passie en het verhaal in een mooi ontwerp. Connectie en impact maken voor de juiste doelgroep vind ik daarbij belangrijk."

Volg op sociale media