De jaarlijkse kunstroute van Ontdek Mill gaat dit jaar door het dorp Wilbertoord. Dit ontginningsdorp wordt in de volksmond ‘De Peel’ genoemd. De route is 15 kilometer lang en gaat over de Groespeel en Princepeel, door het dorp Wilbertoord en via de Molenheidse bossen terug naar Mill. Tot begin september 2018 kan er gefietst en gewandeld worden door de mooie natuur van onze gemeente met langs de route bijzondere monumenten en creatieve kunstwerken.

De Koe – Kunstwerkroute

De lokale omroep interviewde ons ‘live op camera’ bij het kunstwerk:

De koe staat symbool voor het landelijke en authentieke van ‘De Peel’. Voor de kop en het lijf is gebruik gemaakt van het robuuste (corten) staal, wat de eigenschap heeft mooi warmbruin uit te slaan en een roestige look te krijgen, maar toch sterk en duurzaam te blijven. Bovendien vergt het materiaal geen onderhoud. Daarnaast doet de kleur je denken aan de schotse hooglander, een koe die je regelmatig in de natuurgebieden van ‘De Peel’ tegenkomt.

Er is bewust gekozen om de koe niet uit één stuk te maken: Op deze manier zie je door de koe het landschap nog. Geurts techniek Mill, Combi-tech Uden en Wennekes Welding Support voor het meedenken en leveren van de materialen. 

Meer weten? Neem dan contact met me op.