Een sterk staaltje kunst

Ontwerp van kunst

Een aantal jaar geleden ontstond het idee om samen met mijn man Bas een kunstobject te maken. Inmiddels hebben we “de koe bij de horens gevat” en is ons eerste kunstwerk “De Koe” gerealiseerd. Ons kunstwerk was de hele zomer te bewonderen langs de jaarlijkse kunstroute van Ontdek Mill. Daarna is het verkocht. De opbrengst ging volledig naar Stichting Matchis.

Over “De koe”

De koe staat symbool voor het landelijke en authentieke van ‘De Peel’, het thema van de route. Voor de kop en het lijf is gebruik gemaakt van het robuuste cortenstaal, wat de eigenschap heeft mooi warmbruin uit te slaan en een roestige look te krijgen, maar toch sterk en duurzaam te blijven. Bovendien vergt het materiaal geen onderhoud. Daarnaast doet de kleur je denken aan de Schotse hooglander, een koe die je regelmatig in de natuurgebieden van ‘De Peel’ tegenkomt. Net zoals een Schotse hooglander, kreeg het kunstwerk horens. Om contrast te creëren zijn deze van RVS gemaakt. Er is bewust gekozen om de koe niet uit één stuk te maken: op deze manier zie je door de koe het landschap nog.

Realisatie

Tijdens het maken hebben we van alle kanten hulp gekregen. Speciale dank gaat uit naar Gertjan Raaijmakers, die meegeholpen heeft met de realisatie van het kunstwerk. Daarnaast bedanken we Geurts techniek Mill, Combi-tech Uden en Wennekes Welding Support voor het meedenken en leveren van de materialen. Inmiddels is er ook een kop van RVS gemaakt. Ook geïnteresseerd in een kunstobject? Informeer naar de mogelijkheden.