Linkbuilding voor meer bezoekers op je website

Linbuilding om bezoekers naar je website te krijgen

Door Christ'l van der Burgt

"Ik ben Christ'l van der Burgt, webdesigner, grafisch ontwerper en eigenaar van Ontwerp van C. Gedreven, leergierig, betrokken en een harde werker die vol passie ergens voor gaat. Ik leg graag karakter in mijn ontwerpen. Niet dat van mij, maar dat van mijn klant. Ik vertaal graag de passie en het verhaal in een mooi ontwerp. Connectie en impact maken voor de juiste doelgroep vind ik daarbij belangrijk."

Linkbuilding is een manier om je website beter vindbaar te maken. Het betekent dat je links van andere websites naar jouw website krijgt. Zo krijg je meer bezoekers en meer autoriteit. Als ondernemer met een website is linkbuilding heel belangrijk. Je kunt het vergelijken met wegwijzers of reclameborden die mensen de weg wijzen naar jouw bedrijf. Zonder die borden zou je veel minder klanten hebben, ook al heb je een goed product of dienst. In dit kennisartikel laat ik je zien hoe je online wegwijzers kunt creëren naar je website. Ik geef je vijf praktische tips om succesvol aan linkbuilding te doen. Je hoeft ze niet allemaal toe te passen, maar elke link telt mee!

Succesvol linkbuilden: 5 mogelijkheden

  1. Schrijf goede content.
  2. Sociale media gebruiken.
  3. Je artikel doorsturen.
  4. Gastbloggen.
  5. Onderdeel van je marketingstrategie.

Schrijf goede content

Als je wilt dat andere websites naar jouw website linken, moet je goede content hebben. Content die zo goed is dat andere websites jouw site aanbevelen. Dat is niet makkelijk, maar wel heel belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld blogs schrijven met informatie die jouw klant nodig heeft. Content die ze helpt met hun vragen of problemen. Zo laat je zien dat je verstand hebt van je vak en dat je betrouwbaar bent. En dat is ook goed voor je ranking in Google. Je kunt hier meer over lezen in mijn artikel over de betrouwbaarheid van een website. Je moet er ook voor zorgen dat je content goed leesbaar is. Dat doe je door je artikel een duidelijke structuur te geven met titels en alinea’s. Zo kunnen je lezers snel zien waar je artikel over gaat. Je moet ook zorgen dat je tekst niet te moeilijk is. Gebruik dus geen moeilijke woorden of vaktaal.

Sociale media gebruiken

Sociale media zijn heel handig voor linkbuilding. Je kunt je links makkelijk delen op platforms als X (Twitter), Facebook en LinkedIn. Je kunt ook meedoen aan Facebookgroepen die over jouw onderwerp gaan. Op Instagram kun je geen link in je bericht zetten. Maar je kunt wel een mooie foto of afbeelding plaatsen, met een leuke tekst erbij. En dan kun je verwijzen naar de link in je bio. Zo kun je mensen naar je website lokken. Wil je weten hoe je dat doet? Lees dan mijn artikel over een eigen linkinbio-pagina.

Tip: Neem een kijkje op mijn Instagram, Facebook en LinkedIn om te kijken hoe ik dat doe.
En stuur me gerust een connectieverzoek, dat vind ik leuk!

Je artikel doorsturen

Je kunt je artikel ook mailen naar websites die jouw informatie leuk vinden, zoals de krant van je dorp. Of naar de mensen die je (misschien) als klant wilt hebben. Maar let op dat je niet zomaar alles verstuurt. Als je informatie niet past bij de ontvanger, kan dat irritant zijn en kun je mensen kwijtraken. Stuur ook niet te veel tegelijk. Als je vier artikelen in één keer stuurt, is dat overdreven. Stuur liever één goed artikel, dan heb je meer kans dat mensen het lezen. Dus denk goed na en stuur je artikel naar de juiste website of mensen. Maak je mail kort en vertel waarom jouw informatie bijzonder is.

Pas op! Er zijn bedrijven die geld vragen om de link van je website overal te plaatsen. Doe dat niet. Deze bedrijven maken reclame voor je website op plekken waar het niet hoort. Deze slechte links worden gezien als spam.

Gastbloggen

Linkbuilding hoort bij je marketingstrategie

Je hebt nu gezien dat linkbuilding belangrijk is om je website zichtbaar te maken. Het is een onderdeel van je marketingstrategie dat je niet mag vergeten. Het mooie is dat het je niets kost, behalve tijd. Door links op internet te zetten, zorg je dat mensen je site kunnen vinden. En je zorgt ook dat je hoger komt in Google. Maak linkbuilding een gewoonte.

Met deze tips kun je zelf aan de slag om je website bekender te maken. Maar blijf het wel doen. Gebruik je sociale media slim en probeer ook de andere tips uit. Weet je niet hoe je moet beginnen? Schroom dan niet en neem contact met me op! Ik help je graag verder, zodat je het zelf kunt doen.

Anderen bekeken ook

Door Christ'l van der Burgt

"Ik ben Christ'l van der Burgt, webdesigner, grafisch ontwerper en eigenaar van Ontwerp van C. Gedreven, leergierig, betrokken en een harde werker die vol passie ergens voor gaat. Ik leg graag karakter in mijn ontwerpen. Niet dat van mij, maar dat van mijn klant. Ik vertaal graag de passie en het verhaal in een mooi ontwerp. Connectie en impact maken voor de juiste doelgroep vind ik daarbij belangrijk."

Volg op sociale media