Onderhoud website

Hou je website veilig

WordPress is ontzettend populair. Veel websites draaien op WordPress en daarom worden er veel toepassingen (plug-ins) ontwikkeld voor dit CMS. Maar net zoals bij je smartphone, moet ook een WordPress website regelmatig bijgewerkt worden.

Updates zorgen voor nieuwe mogelijkheden op een website. Maar daarnaast zorgen ze er ook voor dat lekken of gebreken opgelost worden. Hierdoor wordt je website veilig en heb je minder kans om gehackt te worden. Doe je dit niet, dan is jouw website een interessanter doelwit om een lek te vinden. Interessant om te weten is dat ruim 80% van de gehackte websites niet up-to-date was!

Daarnaast is het ook belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen en regelmatig een backup te maken van je website.

Onderhoudspakketten

*Bedragen zijn exclusief 21% BTW. Betaling per kalender jaar

Onderhoud uitbesteden of zelf doen?

Onderhoud aan je website kun je zelf leren. Ik heb hiervoor een cursus ontwikkeld. Je leert hoe je via het dashboard of beheerdersgedeelte van WordPress zelf alles goed kunt onderhouden. Je krijgt praktische tips die je direct kunt toepassen. Het inregelen van de veiligheidsinstellingen dient wel nauwkeurig te gebeuren en is enigszins technisch.

Wanneer je hiervoor kiest, zorg er zelf voor dat je de website goed bijhoudt. Maak er een gewoonte van dat je om te paar weken je website update. Voor veel mensen is onderhoud aan een website iets wat er in de praktijk vaak bij in schiet. Je kunt dan beter kiezen voor een onderhoudscontract of -pakket.

*Bedragen zijn exclusief 21% BTW. Betaling per kalender jaar

De juiste keuze

Welk pakket of welke training bij jouw past hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur. Ben jij technisch en werk je nauwkeurig, dan is de training ‘Onderhoud Zelf’ voor jou geschikt. Twijfel je hieraan, dan kun je waarschijnlijk beter kiezen voor ‘Onderhoud Gemak’ waarbij ik zorg dat alles goed voor je ingesteld staat. Voor alle trainingen geldt dat je daarna zelf regelmatig (lees om de paar weken) je website gaat onderhouden. Als dit minder goed bij je past, adviseer ik je om voor een onderhoudspakket te kiezen.
Het up-to-date houden van je website is één van de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om kwaadwillende ‘buiten de deur’ te houden.

Twijfel je wat voor jouw website de beste keuze is? Of welke training het beste bij jou past? Neem gerust contact met me op. Ik help je graag.

Ontwerp van C
Mergen 13 Mill
Tel. 06-22747599

KvK 70731128
BTW nr: NL001760309B11

© 2020 webdesign & tekst: Ontwerp van C