Een portfolio op je website

Portfolio op je website

Door Christ'l van der Burgt

"Ik ben Christ'l van der Burgt, webdesigner, grafisch ontwerper en eigenaar van Ontwerp van C. Gedreven, leergierig, betrokken en een harde werker die vol passie ergens voor gaat. Ik leg graag karakter in mijn ontwerpen. Niet dat van mij, maar dat van mijn klant. Ik vertaal graag de passie en het verhaal in een mooi ontwerp. Connectie en impact maken voor de juiste doelgroep vind ik daarbij belangrijk."

Een portfolio: Noodzaak of overbodige luxe? Ontdek de waarde voor jouw werk.

Laten we beginnen bij het begin. Kort gezegd is een portfolio een verzameling van je beste werk. Het is jouw professionele etalage, die laat zien wat je kan en wie je bent. Een portfolio biedt een helder overzicht van jouw vaardigheden en manier van werken, waardoor jouw expertise concreet en inzichtelijk wordt voor belangstellenden.

De toegevoegde waarde van een portfolio

Wat brengt een portfolio jou? Als ik kijk naar mijn eigen onderneming, dan is een portfolio absoluut een gamechanger. En dat hoor ik ook terug van mijn klanten. Wanneer ze mijn website bezoeken, krijgen ze meteen een voorproefje van mijn creaties. Ze kunnen alvast checken of mijn stijl bij ze past. Elke website die ik maak, is natuurlijk anders en afgestemd op de stijl die past bij de klant en zijn bedrijf. Maar zo’n portfolio geeft wel meteen een goede eerste indruk en bouwt vertrouwen op. En het is ook nog eens superhandig om inspiratie op te doen, vooral als je nog geen flauw idee hebt wat je wilt met je website.

Portfolio en SEO: Meerdere pagina’s, meerdere kansen

Elke projectpagina in je portfolio is een unieke kans om specifieke zoekwoorden te gebruiken die relevant zijn voor dat project. Dit betekent dat als iemand zoekt naar iets specifieks dat jij hebt aangeboden, jouw pagina hoger kan verschijnen in de zoekresultaten. Het is alsof je voor elk project een eigen mini-website hebt die allemaal samenwerken om jouw online zichtbaarheid te vergroten. Maar let op, het gaat niet alleen om het aantal pagina’s. Kwaliteit is koning. Zorg ervoor dat elke pagina goed is geoptimaliseerd met relevante en waardevolle inhoud. Dit betekent niet alleen de juiste zoekwoorden gebruiken, maar ook zorgen voor een aantrekkelijke titel, een pakkende meta-beschrijving en natuurlijk prachtige afbeeldingen van je werk.

Voorbeelden van hoe het kan

Hoe je portfolio er op je website eruitziet, hangt helemaal af van wat je wilt laten zien en wat belangrijk is voor jouw bedrijf. In mijn eigen portfolio vertel ik over de opdracht, wat ik heb gemaakt voor de opdrachtgever en geef ik een korte intro van de ondernemer. Als het om een website gaat, dan zet ik er ook een linkje bij naar de site van de klant. Maar soms is het genoeg om gewoon wat foto’s te showen. Ook kan het zijn dat je een aantal voorbeelden van je assortiment laat zien.
Hieronder een aantal voorbeelden van portfoliopagina’s die ik gemaakt heb:

Is het echt nodig om een portfolio of projecten op je website te zetten?

Niet per se. Het is zeker niet altijd een must. Maar voor sommige bedrijven kan het tonen van een portfolio echt een verschil maken. Jij wilt toch ook in één oogopslag kunnen zien wat een bedrijf in huis heeft? Precies! Een portfolio is het perfecte visitekaartje dat snel laat zien wat je kunt en wat je al hebt bereikt. Het straalt vertrouwen uit en laat jouw professionaliteit zien. Met een topportfolio zet je de projecten waar je het meest trots op bent in de spotlight.

Wil je een website met een portfolio?

Ben jij toe aan een nieuwe website? Wil jij een website met een eigen, unieke sfeer? Een website met karakter, die het gevoel overbrengt dat jij jouw klanten wil geven? Ik plan graag een inventarisatiegesprek met je! O ja en check gerust vooraf even mijn portfolio.

Anderen bekeken ook

De scan-factor

De scan-factor

Hoe je website te optimaliseren voor ongeduldige lezers Wist je dat de meeste mensen websites niet lezen, maar...

Door Christ'l van der Burgt

"Ik ben Christ'l van der Burgt, webdesigner, grafisch ontwerper en eigenaar van Ontwerp van C. Gedreven, leergierig, betrokken en een harde werker die vol passie ergens voor gaat. Ik leg graag karakter in mijn ontwerpen. Niet dat van mij, maar dat van mijn klant. Ik vertaal graag de passie en het verhaal in een mooi ontwerp. Connectie en impact maken voor de juiste doelgroep vind ik daarbij belangrijk."

Volg op sociale media