Portfolio op je website

Portfolio op je website

Volg op sociale media

Een portfolio of projecten laten zien op je website. Is dat altijd nodig?

Vast niet. Het is ook zeker niet altijd noodzakelijk. Maar voor sommige bedrijven is het hebben van een portfolio een meerwaarde. Je klanten zien namelijk snel wat je in huis hebt of hoe het werk is wat je levert. Dat geeft vertrouwen en laat je professionaliteit zien. Een goede portfolio laat het werk zien waar je trots op bent. Portfolio websites worden meestal gemaakt door mensen die hun creaties en kennis willen delen met de bezoeker van de website.

De toegevoegde waarde van een portfolio

Als ik voor mijn eigen business spreek, vind ik het absoluut van toegevoegde waarde. Ik hoor dit ook van mijn klanten terug. Als ze mijn website bezoeken kunnen ze vooraf zien wat ik gemaakt heb. Alvast even kijken of de stijl je aanspreekt. Natuurlijk is elke website anders en maak ik mijn websites in de stijl die bij de opdrachtgever en het bedrijf past. Maar het geeft je wel een indruk en vertrouwen. Daarnaast is het ook fijn om inspiratie op te doen. Zeker als je nog echt geen idee hebt wat je met je website wil.

Portfolio voorbeelden

Hoe een portfoliowebsite er uit moet zien, is afhankelijk van wat je wil laten zien. Maar ook van wat belangrijk is voor je bedrijf. Bij mijn eigen portfolio geef ik informatie over de opdracht, wat ik gemaakt heb voor de opdrachtgever en een korte omschrijving van wie de ondernemer is. Als de opdracht een website is, dan staat er ook een knop naar de website van de ondernemer. Maar soms is het voldoende om alleen enkele foto’s te laten zien. Ook kan het zijn dat je een aantal voorbeelden van je assortiment laat zien.

Hieronder een aantal voorbeelden van portfoliopagina’s die ik gemaakt heb:

Wil je een website met een portfolio?

Ben jij toe aan een nieuwe website? Wil jij een website met een eigen, unieke sfeer? Een website met karakter, die het gevoel overbrengt dat jij jouw klanten wil geven? Ik plan graag een inventarisatiegesprek met je! O ja en check gerust vooraf even mijn portfolio.

Door Christ'l van der Burgt

"Ik ben Christ'l van der Burgt, webdesigner, grafisch ontwerper en eigenaar van Ontwerp van C. Gedreven, leergierig, betrokken en een harde werker die vol passie ergens voor gaat. Ik leg graag karakter in mijn ontwerpen. Niet dat van mij, maar dat van mijn klant. Ik vertaal graag de passie en het verhaal in een mooi ontwerp. Connectie en impact maken voor de juiste doelgroep vind ik daarbij belangrijk."

Als eerste de nieuwste artikelen ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Anderen bekeken ook

De scan-factor

De scan-factor

Hoe je website te optimaliseren voor ongeduldige lezers Wist je dat de meeste mensen websites niet lezen, maar...

Door Christ'l van der Burgt

"Ik ben Christ'l van der Burgt, webdesigner, grafisch ontwerper en eigenaar van Ontwerp van C. Gedreven, leergierig, betrokken en een harde werker die vol passie ergens voor gaat. Ik leg graag karakter in mijn ontwerpen. Niet dat van mij, maar dat van mijn klant. Ik vertaal graag de passie en het verhaal in een mooi ontwerp. Connectie en impact maken voor de juiste doelgroep vind ik daarbij belangrijk."

Volg op sociale media