Meer klanten op je website

Je hebt een geweldige website. Je hebt deze bekend gemaakt aan al je vrienden en bekenden. Op Social Media heb je jouw website aangekondigd. Je hebt advertenties staan in de plaatselijke krant. En misschien heb je wel al op andere manieren actief je website gepromoot. Maar hoe zorg je er nu voor meer klanten op je website?

SEO en zoekwoorden

Zoekmachineoptimalisatie wordt ook wel afgekort als SEO (Search Engine Optimization).

“SEO is het actief optimaliseren van een website door het verbeteren van interne en externe factoren (techniek, content, autoriteit) om het bezoek naar de website op relevante zoekwoorden (keywords of trefwoorden) vanuit zoekmachines te verhogen.”

Jouw pagina is niet de enige die zichtbaar wil zijn in Google in jouw vakgebied.
Je website wordt niet automatisch geïndexeerd.

Stel je bent een schoonheidsspecialiste in Nijmegen. Je kunt je voorstellen dat die er een flink aantal zullen zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je niet direct bovenaan staat met je website. Zeker wanneer je een nieuwe website hebt. Google heeft namelijk even de tijd nodig om jouw website te kunnen vinden. Daarnaast moet je Google ook ‘de weg wijzen’. En dat is heel hard werken. Reclame maken op social media waarbij je een link vermeld naar je website, blogartikelen schrijven en continue de zoekwoorden van je bestaande en nieuwe pagina’s up-to-date houden.

Wat kan je zelf doen?

Heb je je nog niet aangemeld voor een Google bedrijfspagina? Doe dat dan. Via Google Mijn Bedrijf kun je jouw informatie delen. Denk hierbij aan adresgegevens, openingstijden. Het is wel belangrijk dat je dit goed aanpakt. Al eerder schreef ik een stappenplan over hoe je Google Mijn Bedrijf instelt. Wanneer je dit hebt ingestelt, is het handig om van tijd tot tijd te controleren of de openingstijden (en je adres, telefoonnummer en website!) nog kloppen.
Vul daarna de juiste categorie in. Dit klinkt vast ook heel logisch, maar het gebeurd toch regelmatig dat de categorie niet goed is ingevuld.

Foto’s, updates en reviews

Naast deze gegevens over je bedrijf is het ook verstandig om een aantal foto’s te plaatsen van je bedrijf. Als je net als ik maar een klein kantoortje hebt, is dat misschien niet zo heel erg interessant. Maar ook dan is het mogelijk om foto’s te plaatsen. Zorg er ook voor dat je regelmatig een update plaatst. Zoek maar eens op Ontwerp van C  (of klik op deze link, nog handiger). Op de linkerpagina zie je de gegevens die ik ingegeven heb bij Google Mijn Bedrijf. Scroll je naar beneden dan zie je recensies staan. Heb je die nog niet? Vraag er dan naar, want ze zijn goed voor de vindbaarheid èn je reputatie.

Maar SEO is meer

Als je veel bezoekers hebt en je hebt Google Mijn Bedrijf gelinkt aan je site, dan ziet Google je website als ‘interessant’. De ranking in Google gaat omhoog als je veel verkeer naar je site krijgt vanuit andere websites, social media en je mailinglijst. Door hier actief op in te zetten, kun je voor meer traffic zorgen. Dat is goed voor je SEO. Maar ook indirect: door veel bezoekers, kan Google goed zien hoelang mensen op je site zitten. Blijven ze maar kort op je pagina, dan zet Google je site wat lager. Zitten ze lang op de site (lezen mensen bijvoorbeeld je blogs helemaal uit), dan is dat een teken voor Google dat je content interessant is en ranken ze je dus hoger. Daarnaast kijkt Google ook of je bezoekers doorklikken op je site, dus naar andere pagina’s doorgaan. Ook dit heeft positieve invloed op je site. Kort samengevat: veel bezoekers heeft een direct positief effect op je SEO (maar van alle rankingfactoren die Google heeft is het aantal bezoekers maar van kleine waarde voor ze), maar die vele bezoekers helpt voornamelijk om Google beter inzicht te geven of je bezoekers ook echt je content lezen en of ze doorklikken door je website.

Google Mijn Bedrijf stappenplan

Google’s missie:
“To make the world’s information universally accessible and useful”

Met andere woorden: Google wil de bezoeker het beste resultaat geven.

Met je teksten zorg je ervoor dat je een geweldige website maakt voor de bezoeker. Dus interessante teksten waar ze iets aan hebben. Unieke informatie (geen kopie van andere sites). De (premium) plugin van Yoast kan je daarbij helpen. Wil je weten hoe je deze instelt? Neem dan contact met me op. Ik help je graag.

Beoordelingen Trustoo website grafisch ontwerp

Ontwerp van C
Mergen 13 Mill
Tel. 06-22747599

KvK 70731128
BTW nr: NL001760309B11

NLGW erkend webdesigner

aangesloten bij NLWG brancheorganisatie voor Nederlandse Webdesigner
© 2021 webdesign & tekst: Ontwerp van C