Social media inplannen tijdens vakantie

Social media in de vakantie inplannen

Door Christ'l van der Burgt

Christ'l van der Burgt, web- en grafisch ontwerper en het creatieve brein achter Ontwerp van C. Ik kan mezelf het beste omschrijven als een creatieve duizendpoot. Een echte beelddenker met een brede interesse voor alles wat het leven mooi maakt.

Volg op sociale media

Het is alweer augustus. Wat gaat het snel hè. Ik zie om me heen dat toch heel veel mensen toe zijn aan een beetje vakantie. Al is het maar dat je even de spreekwoordelijke deur van je bedrijf achter je dicht kan trekken.

Als je als ondernemer actief bent op social media of je schrijft blogs, kan het een uitdaging zijn om je werk even helemaal los te laten. Zeker als je thuisblijft is de verleiding groot om toch even in te loggen of even snel dat berichtje te beantwoorden. Want voor je het weet zit je gewoon te werken… Maar hoe zorg je nu voor je online berichten tijdens je vakantie?

Blijf toch online zichtbaar

Wil jij lekker onbezorgd vakantie hebben? Maar toch online zichtbaar blijven? Dat kan met onderstaande tips. Zo heb jij je berichten voor je bedrijf of merk helemaal onder controle!

  • Begin een paar weken voor je vakantie met het verzamelen van content.
  • Plan een paar dagen extra in, zodat je niet meteen op je eerste werkdag al aan de slag moet met nieuwe posts. Zodat je rustig kunt beginnen en je bijvoorbeeld eerst al je e-mails en reacties kunt wegwerken!
  • Uiterlijk een week voor je vertrek begin je met het inplannen van de berichten. Op social media kan dit met diverse software programma’s (Hootsuite en Publer zijn twee fijne, gebruiksvriendelijk programma’s). Denk ook aan de 2 extra dagen uit punt 2!
    Wil je jouw berichten inplannen op je WordPress website? Aan de rechterzijde van je bericht, staat ‘Publiceren’. Hier kun je ook een datum inplannen die in de toekomst ligt! 
  • Zorg voor een ‘back-up collega’! Oftwel, iemand die tijdens jouw vakantie op berichten kan reageren. Maar ook iemand die tijdens jouw afwezigheid de berichten aan kan passen als dat nodig is. Zorg ervoor dat je back-up collega helemaal op de hoogte is en bij alle content kan, zodat jij niet hoeft te worden lastiggevallen terwijl je aan het relaxen bent!
  • Geniet van je vakantie! Ga offline met je zakelijke accounts! Je hebt nu alles keurig ingepland en geregeld. Er is geen reden meer om toch in te loggen!

Altijd handig!

Het inplannen van berichten tijdens je vakantie kan natuurlijk ook op andere momenten. Het is ook echt een hele fijne tool om door het jaar heen te gebruiken. Door een aantal berichten tegelijk in te plannen bespaar je echt tijd.

Meer weten? Neem gerust contact met me op.

Anderen bekeken ook