Het is belangrijk om overal bereikbaar te zijn als ondernemer. Alhoewel je misschien best een keertje niet bereikbaar wil zijn, is het toch fijn dat je altijd en overal je mail kan checken. Dat betekent dat je niet alleen je mail op je laptop of pc wil ontvangen, maar ook op je telefoon!

Voor elk device of mailprogramma geldt weer een andere manier van instellen. Via onderstaande links kom jij bij het juiste stappenplan.

Kies je voor IMAP of POP?

IMAP is een afkorting voor โ€˜Internet Message Access Protocolโ€™. Bij IMAP blijven je e-mails op de mailserver blijven staan.ย POP is de afkorting voor โ€˜Post Office Protocolโ€™. Je mails worden lokaal opgeslagen worden.

Het verschil tussen IMAP en POP wordt vooral duidelijk wanneer je kijkt naar het mailgebruik. Met IMAP kun je e-mails op meerdere apparaten lezen en heb je altijd een back-up van je mails op de server staan. Met POP kun je e-mails lokaal openen en bewerken en heb je veel opslagruimte.

Waar je voor kiest hangt een beetje af van wat je zelf wil. Mijn advies is meestal om te kiezen voor IMAP. Dit is het meest moderne protocol en je e-mails worden gesynchroniseerd.

Ingesteld? Testen maar!ย 

Ben je benieuwd of je e-mail nu werkt? Je e-mail kan je op verschillende manieren testen. Je kan dit doen door bijvoorbeeld een mail te sturen naar een ander mail adres waar je toegang tot hebt. Als je zo heen en weer mailt weet je of je mail goed verzendt en ontvangt.

Ik ga er van uit dat je met bovenstaande stappenplan(nen) een succesvolle mail hebt kunnen versturen. Lukt het niet? Neem dan gerust contact met me op.