Wat je overbrengt, krijg je terug

Verbinding maken op je website

Volg op sociale media

Als je mijn website opent, zie je gelijk de zin “Wat je overbrengt, krijg je terug”. Daar ben ik ook echt van overtuigd. Want op een website is het niet anders dan in het fysieke leven. Als jij koud en afstandelijk bent op je website, zal je klant zich niet of minder welkom voelen. Maar als je dit in de praktijk gaat brengen, wordt het lastig. Zeker omdat we dat op school niet geleerd hebben. Ook zie je nog veel websites die beginnen met “welkom op mijn website”, waardoor veel mensen het idee hebben dat het zo hoort.

Verbinding maken

Om verbinding te maken met de bezoeker van je website zijn er een aantal dingen mogelijk. Maar eerst wil ik je vragen om een kleine test te doen. Er zijn twee mogelijkheden waar je uit kunt kiezen en ik ben benieuwd bij welke van de twee jij je het meest welkom voelt.

De situatie: Je belt aan bij een vriendin. Je hebt tranen in je ogen en kan haar hulp hard gebruiken.
Optie 1: Je vriendin doet de deur open en zegt: “Welkom in mijn huis. Als je op de bank gaat zitten, kan ik kijken wat ik voor je kan doen. Ik heb een aantal opties voor je.”
Optie 2: Je vriendin doet de deur open, geeft je een knuffel en zegt: “Lieve vriendin, ik ben er voor je. Ik zet koffie voor je en dan kijken we samen hoe we dit kunnen oplossen.”

Natuurlijk voel je je bij optie 2 veel meer welkom. Ook al wordt het woord zelf niet eens gezegd. Ook heb je het idee dat je vriendin gaat meedenken, er voor je is en misschien zelfs wel een oplossing heeft voor jouw probleem. Zo is dat ook op je website en in je marketing. Als je overbrengt wat je ècht wil zeggen, maak de connectie met je bezoeker. Raak hem of haar en biedt een helpende hand.

Doe dat ook op je website

Want je bent ondernemer en je wilt groeien. Je website is daarbij een belangrijk onderdeel. Een website met een eigen, unieke sfeer en een heldere boodschap. Een website die het gevoel overbrengt dat jij jouw klanten wilt geven. Een website met karakter. Jouw karakter. 

Zet je website in voor je boodschap. Gebruik woorden, afbeeldingen en visuals op de juiste manier en maak verbinding met je klant.

Vind je dit lastig? Ik help je graag. Want ik ben meer dan een websitebouwer alleen. Ik help je met jouw boodschap. Neem vrijblijvend contact met me op. Drinken we ook meteen even de kop koffie 😉 of thee.
Heb je al een website, maar zou je graag meer verbinding willen maken? Dan is de workshop ‘website met karakter’ echt iets voor jou.

Zie ik je snel?


Door Christ'l van der Burgt

"Ik ben Christ'l van der Burgt, webdesigner, grafisch ontwerper en eigenaar van Ontwerp van C. Gedreven, leergierig, betrokken en een harde werker die vol passie ergens voor gaat. Ik leg graag karakter in mijn ontwerpen. Niet dat van mij, maar dat van mijn klant. Ik vertaal graag de passie en het verhaal in een mooi ontwerp. Connectie en impact maken voor de juiste doelgroep vind ik daarbij belangrijk."

Als eerste de nieuwste artikelen ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Anderen bekeken ook

Door Christ'l van der Burgt

"Ik ben Christ'l van der Burgt, webdesigner, grafisch ontwerper en eigenaar van Ontwerp van C. Gedreven, leergierig, betrokken en een harde werker die vol passie ergens voor gaat. Ik leg graag karakter in mijn ontwerpen. Niet dat van mij, maar dat van mijn klant. Ik vertaal graag de passie en het verhaal in een mooi ontwerp. Connectie en impact maken voor de juiste doelgroep vind ik daarbij belangrijk."

Volg op sociale media