Je hebt een mooie website laten maken, maar als je hem wilt bekijken op je werk, krijg je een foutmelding. Je website is geblokkeerd! Hoe kan dat? En wat kun je eraan doen? In dit artikel leg ik je uit wat de oorzaak is van dit probleem en hoe ik je kan helpen om het op te lossen. Zo kun je weer genieten van je website en hem laten zien aan je collega’s en klanten.
Waarom wordt je website geblokkeerd?
Controleren of je website geblokkeerd wordt
Hoe maak je je website weer toegankelijk?
.
Waarom wordt je website geblokkeerd?
De reden dat je website geblokkeerd wordt, is dat het bedrijfsnetwerk waar je op werkt een beveiligingssysteem heeft. Dit systeem heet een firewall of een filter en het heeft als taak om te voorkomen dat werknemers websites bezoeken die gevaarlijk of ongewenst zijn. Denk bijvoorbeeld aan websites met virussen, malware, phishing, porno, gokken of geweld. Soms kan zo’n systeem echter te streng zijn en ook websites blokkeren die helemaal geen kwaad kunnen, zoals jouw website. Dit kan komen doordat je website een bepaald woord, een bepaalde afbeelding of een bepaalde code bevat die het systeem als verdacht ziet. Dit is natuurlijk heel vervelend, want je wilt graag dat je website overal zichtbaar is.
Controleren of je website geblokkeerd wordt
Om te controleren of je website geblokkeerd wordt door een bedrijfsnetwerk, kun je proberen om je website te bezoeken via een andere internetverbinding, bijvoorbeeld via je mobiele telefoon of thuis. Als je website dan wel werkt, weet je dat het probleem bij het bedrijfsnetwerk ligt. Je kunt ook gebruikmaken van een online tool zoals Down for everyone or just me of Is It Down Right Now om te zien of je website online is voor andere gebruikers.
Hoe maak je je website weer toegankelijk?
Om jouw website te deblokkeren, kun je proberen contact op te nemen met de IT-afdeling of de netwerkbeheerders van het bedrijf. Leg hen vriendelijk uit waarom jouw website belangrijk is en hoe deze waarde kan toevoegen aan de organisatie. Zorg ervoor dat je aantoont dat jouw website veilig en betrouwbaar is, bijvoorbeeld door te vermelden dat je een SSL-certificaat hebt en positieve recensies of getuigenissen kunt laten zien.
Als de IT-afdeling niet meewerkt, overweeg dan alternatieve methoden om jouw website onder de aandacht te brengen bij de medewerkers van het bedrijf, zoals het gebruik van een andere domeinnaam of verkorte URL’s met diensten zoals Bitly of TinyURL.
Heb je nog vragen of wil je meer informatie?
Ik hoop dat deze blog je heeft geholpen om meer te weten te komen over het probleem van een geblokkeerde website en hoe dit op te lossen. Als je nog vragen hebt of meer informatie wilt, kun je me altijd een bericht sturen. Ik sta voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en om samen met jou te zorgen voor een prachtige en toegankelijke website.
.