Een website die jouw boodschap overbrengt en klanten aantrekt

Helemaal jouw website

Webdesign is meer dan een website online zetten. Het is het ontwerpen van een website die helemaal bij jou en je bedrijf past. Dat begint met een goed gesprek, een inventarisatie van jouw wensen, jouw stijl en jouw passie.

Unieke foto’s, een onderscheidend design, maar ook je logo en huisstijl zijn van onschatbare waarde voor je website. Het geeft je bedrijf identiteit en je maakt het bezoekers gemakkelijker om belangrijke zaken te onthouden. Samen met het juiste kleurgebruik zorgt het voor een krachtige website die aansluit bij jouw boodschap: jouw passie vertaald in een uniek ontwerp.

Hoe komt jouw website tot stand

  • Samen maken we een inventarisatie over wat jij wil. Je geeft aan wat je wel en niet mooi vindt. Tijdens het gesprek stel ik vragen die ervoor zorgen dat ik weet wat jij wil.
  • Heb je al een logo en een huisstijl? Dan neem ik de kleuren en de stijl uit het logo als startpunt voor het ontwerp van de website. Als je zelf nog geen logo hebt, kan ik dat ook voor je ontwerpen. Op die manier wordt de hele website een geheel.
  • Je levert zelf de teksten, foto’s en overige content aan. Heb je zelf nog geen teksten of foto’s van jezelf of van je bedrijf? Ik werk samen met een aantal freelancers die je daar graag bij helpen. 
  • Als alle content door jou is aangeleverd, begin ik met de bouw van de website.
  • Tijdens het bouwen hou ik je op de hoogte en krijg je inkijk in de conceptversie. Natuurlijk is er genoeg ruimte voor feedback, zodat jouw website straks ook echt jouw trots is.
  • Klaar! Na het verwerken van jouw feedback kan je website online! Promoten maar!

Ook mooi op mobiel

Vanzelfsprekend wordt het ontwerp van de website zo gemaakt dat het op elk apparaat goed overkomt. Met een responsive design wordt het horizontale ontwerp van een laptop vertaald naar het verticale ontwerp van een telefoon. Zo is de inhoud van je website altijd en overal bereikbaar.

Vindbaar in Google

Is je website klaar? Dan ga je natuurlijk reclame maken. Zorg voor goede ontwerpen met daarop jouw websiteadres. Promoot jezelf op sociale media. Als dat voldoende is, dan hoef je verder niets te doen. Maar wanneer jij wil dat meer klanten jouw website gaan bezoeken, kun je gebruikmaken van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Je kunt dit laten doen, maar je kunt het ook zelf leren!

Ons bedrijf was toe aan een nieuwe website met portfolio. Omdat wij staan voor service en kwaliteit hebben we Ontwerp van C gevraagd dit voor ons te verzorgen. We wilden graag herkenning van ons oude logo, dit heeft Christ’l op een creatieve wijze opgelost. Samen hebben we tekst en foto’s voor de website gemaakt. Een mooie samenwerking en we zijn trots op het resultaat! Ook benieuwd? Kijk snel www.bouwserviceverbeek.nl.

Petra en Ronnie Verbeek

Bouwservice Verbeek

Veelgestelde vragen

Website ontwerp webdesign

Over websites

Hoe lang duurt het voordat mijn website online staat?

Een website kan snel opgeleverd worden. Afhankelijk van de grootte van de website en de functionaliteiten natuurlijk.

Verder is het van belang dat ik alle informatie en bestanden die je op de website geplaatst wil hebben, aangeleverd worden. Want alleen dan kan ik voor je aan de slag. Heb jij je teksten, foto's en andere onderdelen al verzameld? Dan plan ik graag een dag met je in om de website te realiseren.

Ik wil graag een WordPress website, kan dat bij jou?

Ontwerp van C maakt gebruik van WordPress voor het realiseren van jouw website. WordPress is een gebruiksvriendelijk systeem. Een groot gedeelte van de websites draait op WordPress als CMS. Dat betekent dat nieuwe plug-ins en mogelijkheden ontwikkeld worden voor WordPress. Wanneer je de functionaliteiten op je website wil uitbreiden is de kans groot dat er een plug-in of tool voor ontwikkeld is. Een voorbeeld van zo'n uitbreiding is een webshop met betaalmogelijkheid als Ideal.

Wanneer Ontwerp van C een website voor je ontwikkeld, wordt de website wordt gebouwd met een Premium thema, wat extra voordelen biedt.

Meer over WordPress

Waarom gebruik je WordPress als CMS?

WordPress is wereldwijd het meest gebruikte Content Managment Systeem (CMS). En dat is niet voor niks. Het is zoekmachinevriendelijk en is open-source. WordPress is een CMS waar iedereen na een korte instructie mee kan werken. In de basis is het vaak “what you see is what you get”, zonder al te veel coderingen en moeilijke systemen. Een pagina toevoegen, nieuwe berichten maken of aanpassen werkt heel eenvoudig. Wanneer ik een website heb gebouwd en jij wil daarna zelf aan de slag met het aanpassen van teksten, bloggen of het toevoegen van artikelen, dan werkt dat eenvoudig. Natuurlijk krijg je die instructie van mij!

Lees het volledige antwoord

Als jij mijn website maakt, kan ik daarna ook zelf teksten aanpassen?

Jazeker! Wanneer je zelf je website bij wil houden of wijzigen, ontvang je van mij een duidelijke handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je jouw website aanpast. Dat is niet alleen handig voor het aanpassen van bijvoorbeeld de teksten op je website, maar ook handig als je zelf je blog wil gaan bijhouden. Wil je het niet zelf doen? Geen probleem, ik doe het graag voor je. Je hebt bij mij ook de mogelijkheid om een strippenkaart af te nemen voor een gereduceerd tarief.

Wat kost een website?

Dat is een lastige vraag. Het is namelijk afhankelijk van wat jouw wensen zijn. Niet iedereen wil dezelfde website. Je hebt 'one-pagers' die eigenlijk een soort online visitekaartje zijn, maar je hebt ook uitgebreide websites met een blog, een portfolio en een fotogalerij. Ga je zelf je teksten vullen of wil je dat de website compleet opgeleverd wordt? 

Het liefste maak ik een afspraak met je, om samen te bespreken wat jouw wensen zijn. De eerste kennismaking kan telefonisch of via een videocall als je dat prettig vindt. Stuur me een bericht via het contactformulier met jouw wensen en ik bel je terug over de mogelijkheden.

Voor kleinere klussen heb ik WordPress Support strippenkaarten beschikbaar.

Moet mijn (privé)adres op mijn website vermeld staan?

Er zijn bepaalde regels voor bedrijfscorrespondentie. Een website is een onderdeel van je bedrijfscorrespondentie. Volgens de website van de Kamer van Koophandel is het verplicht om altijd je handelsnaam en je KvK-nummer op de site te vermelden. Als je diensten of producten verkoopt aan consumenten is het daarnaast belangrijk dat je duidelijkheid geeft over de identiteit van je bedrijf. Je bent in ieder geval verplicht om ook je adres en je btw-nummer te vermelden. Een telefoonnummer en bankrekeningnummer zijn niet verplicht maar wel aan te raden om te vermelden.

Een adres op je website is dus niet altijd verplicht. Maar als een adres vermeldt staat op je website, schept dat vertrouwen. Dat zorgt ervoor dat (potentiële) klanten gemakkelijker bij jou kopen of een afspraak maken.

Lees het volledige antwoord

Hoe voldoet een website aan de AVG?

Wanneer je op een website persoonsgegevens vraagt van je klant, ben je verplicht om te voldoen aan de AVG. Heb je een contactformulier op je website? Dan is het noodzakelijk dat je je klant informeert over de wijze waarop je persoonsgegevens bewaart. Dit doe je door dit te vermelden in een privacyverklaring.

Wanneer Ontwerp van C jouw website bouwt, voldoe je aan de wetgeving rondom persoonsgegevens, de Algemene Verordening Gegevensbescherming, waar je sinds mei 2018 aan hoort te voldoen als ondernemer.

Bekijk het volledige antwoord en de checklist voor een website die voldoet aan de AVG.

Wat is een Call to Action (CTA)?

Je hebt misschien wel eens gehoord dat een website een call to action nodig heeft. Hiermee bedoelen we dat je bezoeker “actie onderneemt”. Bijvoorbeeld contact opnemen, zich inschrijven voor je nieuwsbrief of een product kopen. Meestal is het een knop op een webpagina. De knop spoort de bezoeker aan om te doen wat jij graag wil dat hij doet.

CTA is belangrijk. Heb je geen goede call to action? Dan kan het zijn dat jouw bezoekers je website verlaten zonder actie te ondernemen.

Wat is SEO of zoekmachineoptimalisatie?

SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands wordt het ook zoekmachineoptimalisatie genoemd. Het is een verzamelnaam voor technieken die je in kan zetten om beter vindbaar te zijn via de zoekmachines. Een van de technieken is het schrijven van geoptimaliseerde teksten. Maar de gebruiksvriendelijkheid, snelheid en veiligheid spelen een belangrijke rol.

SEO is een marketingtechniek voor de lange termijn. Voor een goede positie is het advies om regelmatig met SEO bezig te zijn.

Ik wil een webpagina verwijderen. Kan dat zomaar?

Verouderde pagina’s bevatten informatie die misschien niet meer klopt. Het is verstandig om deze aan te passen. Als de informatie helemaal niet meer relevant is voor je website, kan je ervoor kiezen om de hele pagina te verwijderen. Bijvoorbeeld wanneer je een bepaalde dienst of product niet meer aanbiedt. Om te voorkomen dat er een ‘dode link’ ontstaat, kun je een redirect instellen. Een dode link is wanneer de bezoeker een pagina wil bezoeken die niet meer bestaat. Dit wordt ook een ‘404-pagina’ genoemd. Zonde! Beter is het om de bezoeker te laten uitkomen op een pagina met een gelijkwaardige inhoud. Je kan een redirect instellen op de server. Als je een WordPress-website hebt, kan je een redirect ook instellen met een plug-in.

Lees het bericht over het updaten en verwijderen van content

Wat is een footer?

De footer van een website wordt ook wel de voettekst genoemd. Het is de tekst helemaal onder aan de pagina wat meestal op alle pagina’s terugkomt.

In de footer vind je meestal de contactgegevens, links naar sociale mediakanalen of websites, een snelmenu en de links naar belangrijke documenten zoals algemene voorwaarden of de privacyverklaring.

Mag je alle foto's gebruiken voor je website?

Je mag niet zomaar foto’s of plaatjes van internet halen en gebruiken. De auteursrechthebbenden kunnen protesteren en hierdoor kun je een flinke boete krijgen. Op foto’s met mensen die duidelijk te herkennen zijn, zit ook nog eens portretrecht. Gelukkig zijn er wel andere manier om aan mooie foto's te komen voor je website.

Meer over foto's op je website

Een nieuwe WordPress website nodig?

error: Alert: Deze content is beschermd !!