Websites met karakter

Je bent een ondernemer met een passie voor je vak. Je wilt een website die jouw verhaal vertelt en je klanten overtuigt. Een website die mooi en functioneel en persoonlijk is. Een website die jouw bedrijf laat groeien. 

Bij Ontwerp van C maak ik samen met jou jouw ideale website. Ik luister naar je wensen, denk met je mee en ontwerp een website op maat. Een website die aansluit bij jouw huisstijl, doelgroep en doelstellingen.

Of je nu een nieuwe website wilt laten maken, je bestaande website wilt verbeteren of je logo en huisstijl wilt vernieuwen, ik sta voor je klaar. Ik zorg ook voor het onderhoud en de veiligheid van je website, zodat jij je kunt focussen op waar jij goed in bent.

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend gesprek. Ik laat je graag zien hoe ik jouw website kan laten knallen!

Hoe komt jouw website tot stand?

Een goede website begint met een goed gesprek. Ik wil weten wie jij bent, wat jij doet en waar jij voor staat. Zo kan ik een website maken die helemaal bij jou en je bedrijf past.

Unieke foto’s, een onderscheidend design, maar ook je logo en huisstijl zijn essentieel voor je website. Ze geven je bedrijf identiteit en maken indruk op je bezoekers. Samen met het juiste kleurgebruik zorgen ze voor een krachtige website die jouw boodschap uitdraagt: jouw passie vertaald in een uniek ontwerp.

  • Heb je al een logo en een huisstijl? Dan gebruik ik die als basis voor het ontwerp van de website. Heb je nog geen logo? Dan kan ik dat ook voor je ontwerpen. Zo wordt de hele website één geheel.
  • Samen bespreken we wat jij wilt. Je geeft aan wat je mooi en niet mooi vindt. Ik stel je vragen om te weten te komen wat jij wilt. 
  • Teksten, foto’s en andere content mag je zelf aanleveren. Heb je daar hulp bij nodig? Ik werk samen met freelancers die je daar graag bij helpen.
  • Als alle content binnen is, begin ik met de bouw van de website.
  • Tijdens het bouwen houd ik je op de hoogte en kun je de conceptversie bekijken. Je kunt feedback geven, zodat jouw website straks ook echt jouw trots is.
  • Klaar! Na het verwerken van jouw feedback kan je website online! Promoten maar!

Ook mooi op mobiel & vindbaar voor zoekmachines

Je website wordt zo ontworpen dat hij op elk apparaat goed werkt. Met een responsive design wordt de website aangepast aan het schermformaat van de gebruiker. Zo is de inhoud van je website altijd en overal toegankelijk.

Is je website klaar? Dan wil je natuurlijk dat mensen hem bezoeken. Maak reclame met goede ontwerpen met daarop jouw websiteadres. Promoot jezelf op sociale media. Wil je meer bezoekers trekken? Dan kun je gebruikmaken van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Je kunt dit laten doen, maar je kunt het ook zelf leren!

Ik ben er om je te helpen

Ik weet hoe frustrerend het kan zijn om te worstelen met een website die niet de juiste klanten aantrekt of je unieke verhaal niet goed overbrengt. Als ondernemer wil je focussen op je passie, niet verdwalen in de technische details van webdesign.

Het is mijn missie om ondernemers zoals jij te helpen met een effectieve website. Een Website met Karakter die niet alleen jouw unieke verhaal en passie uitdraagt, maar je ook in staat stelt om met vertrouwen te groeien en de juiste klanten aan te trekken die jouw visie delen.

Heldere boodschap, meer resultaat

Ik ken de uitdagingen van jezelf online presenteren en succes boeken met je website. Mijn jarenlange ervaring heeft me geleerd dat het eigenlijk heel simpel kan zijn. Het draait om het maken van slimme, impactvolle keuzes.

Daarom help ik je graag. Samen zetten we de stappen die nodig zijn om jouw unieke website neer te zetten. We creëren een heldere boodschap waarmee jij jouw ideale klant aantrekt en je bedrijf laat groeien.

Laten we samen jouw visie tot leven brengen. Plan een kennismakingsgesprek waarin we verkennen hoe we een website kunnen creëren die jouw grootsheid en passie uitstraalt.

Christ'l van Ontwerp van C Mill

In 3 stappen naar een onderscheidende website

Samen maken we het proces zo eenvoudig mogelijk. 
We kijken naar jouw wensen en maken een plan voor een onderscheidende website.

nieuwe website stap 1

Website met Karakter sessie

Voordat ik start met de bouw van de website, kijken samen wat je wil overbrengen met je website, gaan we aan de slag met de inhoud van jouw website.

 

website op maat stappenplan

Website op maat

Op basis van de “Website met Karakter sessie” ga ik voor je aan de slag!  Als je dat wenst, maak ik ook jouw logo, iconen of een complete huisstijl.

je website online zetten stappenplan

Je website kan online

Klaar! We lanceren je website en iedereen mag het weten! Jouw heldere boodschap kan de wereld in.

Vorig jaar heeft Christ’l mij geholpen met het ontwerpen van mijn logo en het bouwen van van de website. Ik had werkelijk geen idee hoe zo iets werkt. Zonder haar zat ik nu nog steeds tegen een blanco pagina aan te staren!
Nu, een dik jaar later heeft ze ook prachtige ontwerpen gemaakt voor mijn visitekaartjes, flyers, banners, stickers, cadeaubonnen en alles wat in mijn hoofd opkomt. Ik vertel haar wat ik wil, en zij maakt het!
Ze is echt mijn computer-engel. In verbinding ontwerpen, samen met haar klant. Dat is haar kracht!
Lisette Smeets

Equi Feri

Onze website had een upgrade nodig. We wilden dat deze beter uitstraalde waar we voor staan en waar we goed in zijn. Na een kort gesprek met Christ'l over onze ideeën, de uitstraling en wat wij belangrijk vinden heeft ze dit tot uiting gebracht in onze nieuwe website. Gelijk op de homepage zie je wat we doen. Dat vonden wij heel belangrijk. Wat ik vooral fijn vond, is de wijze van communiceren. Snelle, korte lijnen. Christ'l heeft aan een half woord genoeg. De website is helemaal naar wens. Het straalt echt uit waar wij voor staan als bedrijf. 😀

Recensie geplaatst op Trustoo

Mark van den Bungelaar

Smets Zeefdruk

Christ’l deed al langer het onderhoud en de kleine aanpassingen aan mijn website. Toen ik mijn website een flinke update wilde geven wist ik dat ik bij Christ’l moet zijn. Ze heeft altijd supergoede ideeën en denkt heel fijn mee. Het was een flinke klus. Toch was ze steeds direct beschikbaar, konden we steeds snel schakelen. En hebben we samen achter de schermen een prachtige website gebouwd. De website heeft nu een fijne duidelijk opbouw, maar ook een hele professionele uitstraling, maar straalt nog steeds de warmte uit die ik zo belangrijk vind. Ik ben echt superblij met het eindresultaat. Christ’l super bedankt voor de fijne samenwerking en al jouw effort hiervoor.

Recensie geplaatst op Google

Manon van Bakel

Zuiver en Puur Praktijk

Veelgestelde vragen

Website ontwerp webdesign

Over websites

Hoe lang duurt het voordat mijn website online staat?

Een website kan snel opgeleverd worden. Afhankelijk van de grootte van de website en de functionaliteiten natuurlijk.

Verder is het van belang dat ik alle informatie en bestanden die je op de website geplaatst wil hebben, aangeleverd worden. Want alleen dan kan ik voor je aan de slag. Heb jij je teksten, foto's en andere onderdelen al verzameld? Dan plan ik graag een dag met je in om de website te realiseren.

Ik wil graag een WordPress website, kan dat bij jou?

Ontwerp van C maakt gebruik van WordPress voor het realiseren van jouw website. WordPress is een gebruiksvriendelijk systeem. Een groot gedeelte van de websites draait op WordPress als CMS. Dat betekent dat nieuwe plug-ins en mogelijkheden ontwikkeld worden voor WordPress. Wanneer je de functionaliteiten op je website wil uitbreiden is de kans groot dat er een plug-in of tool voor ontwikkeld is. Een voorbeeld van zo'n uitbreiding is een webshop met betaalmogelijkheid als Ideal.

Wanneer Ontwerp van C een website voor je ontwikkeld, wordt de website wordt gebouwd met een Premium thema, wat extra voordelen biedt.

Meer over WordPress

Waarom gebruik je WordPress als CMS?

WordPress is wereldwijd het meest gebruikte Content Managment Systeem (CMS). En dat is niet voor niks. Het is zoekmachinevriendelijk en is open-source. WordPress is een CMS waar iedereen na een korte instructie mee kan werken. In de basis is het vaak “what you see is what you get”, zonder al te veel coderingen en moeilijke systemen. Een pagina toevoegen, nieuwe berichten maken of aanpassen werkt heel eenvoudig. Wanneer ik een website heb gebouwd en jij wil daarna zelf aan de slag met het aanpassen van teksten, bloggen of het toevoegen van artikelen, dan werkt dat eenvoudig. Natuurlijk krijg je die instructie van mij!

Lees het volledige antwoord

Als jij mijn website maakt, kan ik daarna ook zelf teksten aanpassen?

Jazeker! Wanneer je zelf je website bij wil houden of wijzigen, ontvang je van mij een duidelijke handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je jouw website aanpast. Dat is niet alleen handig voor het aanpassen van bijvoorbeeld de teksten op je website, maar ook handig als je zelf je blog wil gaan bijhouden. Wil je het niet zelf doen? Geen probleem, ik doe het graag voor je. Je hebt bij mij ook de mogelijkheid om een strippenkaart af te nemen voor een gereduceerd tarief.

Wat kost een website?

Dat is een lastige vraag. Het is namelijk afhankelijk van wat jouw wensen zijn. Niet iedereen wil dezelfde website. Je hebt 'one-pagers' die eigenlijk een soort online visitekaartje zijn, maar je hebt ook uitgebreide websites met een blog, een portfolio en een fotogalerij. Ga je zelf je teksten vullen of wil je dat de website compleet opgeleverd wordt? 

Het liefste maak ik een afspraak met je, om samen te bespreken wat jouw wensen zijn. De eerste kennismaking kan telefonisch of via een videocall als je dat prettig vindt. Stuur me een bericht via het contactformulier met jouw wensen en ik bel je terug over de mogelijkheden.

Voor kleinere klussen heb ik WordPress Support strippenkaarten beschikbaar.

Moet mijn (privé)adres op mijn website vermeld staan?

Er zijn bepaalde regels voor bedrijfscorrespondentie. Een website is een onderdeel van je bedrijfscorrespondentie. Volgens de website van de Kamer van Koophandel is het verplicht om altijd je handelsnaam en je KvK-nummer op de site te vermelden. Als je diensten of producten verkoopt aan consumenten is het daarnaast belangrijk dat je duidelijkheid geeft over de identiteit van je bedrijf. Je bent in ieder geval verplicht om ook je adres en je btw-nummer te vermelden. Een telefoonnummer en bankrekeningnummer zijn niet verplicht maar wel aan te raden om te vermelden.

Een adres op je website is dus niet altijd verplicht. Maar als een adres vermeldt staat op je website, schept dat vertrouwen. Dat zorgt ervoor dat (potentiële) klanten gemakkelijker bij jou kopen of een afspraak maken.

Lees het volledige antwoord

Hoe voldoet een website aan de AVG?

Wanneer je op een website persoonsgegevens vraagt van je klant, ben je verplicht om te voldoen aan de AVG. Heb je een contactformulier op je website? Dan is het noodzakelijk dat je je klant informeert over de wijze waarop je persoonsgegevens bewaart. Dit doe je door dit te vermelden in een privacyverklaring.

Wanneer Ontwerp van C jouw website bouwt, voldoe je aan de wetgeving rondom persoonsgegevens, de Algemene Verordening Gegevensbescherming, waar je sinds mei 2018 aan hoort te voldoen als ondernemer.

Bekijk het volledige antwoord en de checklist voor een website die voldoet aan de AVG.

Wat is een Call to Action (CTA)?

Je hebt misschien wel eens gehoord dat een website een call to action nodig heeft. Hiermee bedoelen we dat je bezoeker “actie onderneemt”. Bijvoorbeeld contact opnemen, zich inschrijven voor je nieuwsbrief of een product kopen. Meestal is het een knop op een webpagina. De knop spoort de bezoeker aan om te doen wat jij graag wil dat hij doet.

CTA is belangrijk. Heb je geen goede call to action? Dan kan het zijn dat jouw bezoekers je website verlaten zonder actie te ondernemen.

Wat is SEO of zoekmachineoptimalisatie?

SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands wordt het ook zoekmachineoptimalisatie genoemd. Het is een verzamelnaam voor technieken die je in kan zetten om beter vindbaar te zijn via de zoekmachines. Een van de technieken is het schrijven van geoptimaliseerde teksten. Maar de gebruiksvriendelijkheid, snelheid en veiligheid spelen een belangrijke rol.

SEO is een marketingtechniek voor de lange termijn. Voor een goede positie is het advies om regelmatig met SEO bezig te zijn.

Ik wil een webpagina verwijderen. Kan dat zomaar?

Verouderde pagina’s bevatten informatie die misschien niet meer klopt. Het is verstandig om deze aan te passen. Als de informatie helemaal niet meer relevant is voor je website, kan je ervoor kiezen om de hele pagina te verwijderen. Bijvoorbeeld wanneer je een bepaalde dienst of product niet meer aanbiedt. Om te voorkomen dat er een ‘dode link’ ontstaat, kun je een redirect instellen. Een dode link is wanneer de bezoeker een pagina wil bezoeken die niet meer bestaat. Dit wordt ook een ‘404-pagina’ genoemd. Zonde! Beter is het om de bezoeker te laten uitkomen op een pagina met een gelijkwaardige inhoud. Je kan een redirect instellen op de server. Als je een WordPress-website hebt, kan je een redirect ook instellen met een plug-in.

Lees het bericht over het updaten en verwijderen van content

Wat is een footer?

De footer van een website wordt ook wel de voettekst genoemd. Het is de tekst helemaal onder aan de pagina wat meestal op alle pagina’s terugkomt.

In de footer vind je meestal de contactgegevens, links naar sociale mediakanalen of websites, een snelmenu en de links naar belangrijke documenten zoals algemene voorwaarden of de privacyverklaring.

Mag je alle foto's gebruiken voor je website?

Je mag niet zomaar foto’s of plaatjes van internet halen en gebruiken. De auteursrechthebbenden kunnen protesteren en hierdoor kun je een flinke boete krijgen. Op foto’s met mensen die duidelijk te herkennen zijn, zit ook nog eens portretrecht. Gelukkig zijn er wel andere manier om aan mooie foto's te komen voor je website.

Meer over foto's op je website

Een nieuwe WordPress website nodig?